N1 Forbes Slovenija

Syndicate content
Posel. Uspeh. Forbes
Updated: 5 hours 36 min ago

Huawei kritičen do nemške prepovedi: Ni dokazov za varnostno tveganje

5 hours 40 min ago

Kitajski Huawei se ne strinja s trditvami nemških oblasti, da njihove tehnologije 5G predstavljajo varnostno tveganje za kibernetsko varnost.

Fortenova v ekskluzivna pogajanja s Podravko o prodaji kmetijske divizije

6 hours 6 min ago

Po ocenjevanju zavezujočih ponudb je skupina Fortenova, ki ima pri nas v lasti Mercator, odločila, da je najboljšo ponudbo za njena podjetja s področja kmetijstva oddala Podravka.

Tesla lansirala cenejši model 3, za Slovence pa podražitev zaradi carin

6 hours 59 min ago

Nova verzija Teslinega električnega vozila Model 3 bo pet tisoč evrov cenejša kot trenutna. Toda Tesla te avte Evropi dobavlja iz svoje kitajske tovarne, zato evropskega kupca čakajo višje cene zaradi nedavnih carin na kitajska električna vozila.

Delodajalci za hitre spremembe ‘štempljanja’, sindikati dvomijo, da bo to letos

12 hours 17 min ago

Pred več kot pol leta je začelo veljati strožje evidentiranje delovnega časa, pri katerem je treba beležiti točno uro prihoda in odhoda za vse zaposlene. Člani vlade so že dejali, da zakon potrebuje spremembe. Kje so se te zataknile in koliko glob je v tem času izdal inšpektorat?

V ZDA letna inflacija junija pri treh odstotkih

Thu, 11/07/2024 - 21:03

Cene življenjskih potrebščin so se v ZDA po podatkih ministrstva za delo junija na letni ravni zvišale za tri odstotke.

Vprašanje ministru Mescu, ki kljub obljubi ni šel v MLM: ima rešitev za livarno v težavah?

Thu, 11/07/2024 - 17:44

Pripravljamo rešitev za delavske odkupe podjetij, pravijo na ministrstvu za delo Luke Mesca, a priznajo, da za prezadolženo in izgubarsko Mariborsko livarno Maribor ni uporabna, saj podjetje "ne ustvarja dobička".

Kriminalisti peterico sumijo polmilijonskega oškodovanja Fursa

Thu, 11/07/2024 - 16:17

Kriminalisti so zaradi suma davčne zatajitve ter ponareditve ali uničenja poslovnih listin ovadili pet oseb, enega slovenskega državljana ter štiri italijanske.

Kateri nemški premijski avtomobilist je imel najboljše polletje

Thu, 11/07/2024 - 16:04

Mercedes-Benz, Porsche in BMW so v prvi polovici leta beležili padec prodaje. Toda BMW vodi v prodaji električnih vozil.

Dogovor Appla in Bruslja, s katerim se je prvi izognil visoki kazni

Thu, 11/07/2024 - 15:31

Evropska komisija je odobrila več zavez ameriškega tehnološkega velikana Apple, s katerimi se je ta izognil visoki kazni zaradi suma kršitve evropske konkurenčne zakonodaje.

Delničarji Krke žanjejo rekordne vsote

Thu, 11/07/2024 - 13:41

Krka je v prvem polletju prodajo povečala za sedem odstotkov, na 985 milijonov evrov, dobiček iz poslovanja pa se je povečal za en odstotek. Največjo, 11-odstotno rast prodaje je beležila v vzhodni Evropi. Delničarji so potrdili rekordne dividende.

Slovenska gospodarstvenika v prevzem Hranilnice Lon

Thu, 11/07/2024 - 11:16

Podjetnik Otmar Zorn ter družbi Zorn Plus in GIC Gradnje so po poročanju Dela objavili prevzemno namero za odkup vseh delnic Hranilnice Lon.

Podjetja želijo bližnjico za zaposlovanje tujcev v turizmu, vzdrževanju …

Thu, 11/07/2024 - 11:04

Združenje delodajalcev poziva ESS k razširitvi seznama deficitarnih poklicev v odredbi za zaposlovanje tujcev, saj so dodatne sezonske potrebe še okrepile že tako kritično pomanjkanje ustrezno usposobljene delovne sile.

Ne zamudite najboljšega trenutka za postavitev sončne elektrarne

Thu, 11/07/2024 - 10:31

Sončna elektrarna prinaša čistejšo energijo in dolgoročne prihranke. Vendar je odločitev za investicijo v sončno elektrarno pogosto povezana z vprašanjem vračilne dobe in višine prihrankov. Poglejmo, kako lahko GEN-I Sonce pomaga doseči optimalne rezultate.

Zakaj je zreški avtomobilski dobavitelj odpovedal pogodbo z MLM

Thu, 11/07/2024 - 10:11

Naročnik, ki je Mariborski livarni Maribor (MLM) odpovedal pogodbo, je zreški avtomobilski dobavitelj GKN Driveline, poroča Večer. Razlog je nestabilno poslovanje MLM v državni lasti.

Umetna inteligenca in še kaj – NOVI prepogljivi telefoni Samsung!

Thu, 11/07/2024 - 10:09

Predstavljajte si telefon, ki ne le da ustreza vašim potrebam, ampak jih tudi predvideva. Novi prepogljivi telefoni Samsung nove serije Galaxy Z s pomočjo umetne inteligence prinašajo revolucijo v svet mobilne tehnologije. Ti inovativni telefoni združujejo vrhunsko tehnologijo, elegantno obliko in neverjetno prilagodljivost, da vam ponudijo izkušnjo, ki presega vse meje. Prepustite se futuristični izkušnji, kjer je telefon vaš osebni pomočnik, ki vam omogoča, da dosežete več kot kdaj koli prej. Pripravljeni na prihodnost? Novi pregibni telefoni Samsung so tu, da jo uresničijo.

“Posle dobivajo druga podjetja, tudi nemška in francoska. Postali smo predragi”

Thu, 11/07/2024 - 05:12

Podjetja opozarjajo na težavo zvišanja obdavčitve delavcev, napotenih na delo v tujino. Ker so stroški dela poskočili – podjetja ocenjujejo, da za 30 odstotkov, naj bi se nekateri selili v tujino.

Na gradbišču univerze spet brnijo stroji. Bodo ujeli evropske milijone?

Wed, 10/07/2024 - 18:05

Univerza v Ljubljani je po razveljavitvi prve pogodbe o gradnji veterinarske fakultete tudi v drugo podpisala z družbo Strabag. Zaključek projekta napovedujejo v drugem četrtletju leta 2026, tik pred rokom za koriščenje evropskih sredstev.

Poslanci sprejeli dolgo pričakovani odlok o upravljanju državnih naložb

Wed, 10/07/2024 - 16:05

Odlok o strategiji upravljanja naložb države predvideva spremembo statusa nekaterih državnih družb in njihovih nalog.

Prenova mariborske pekarne: Žito vložilo devet milijonov evrov

Wed, 10/07/2024 - 15:10

V Mariboru so zagnali prenovljeno Žitovo pekarno, v katero je lastnica Podravka vložila devet milijonov evrov. S posodobitvijo so na poti, da postanejo največji pekarski obrat v Sloveniji.

Uradno: Sportina v prisilno poravnavo

Wed, 10/07/2024 - 14:09

Na predlog dveh upnikov je danes okrožno sodišče v Kranju začelo postopek prisilne poravnave trgovca z oblačili Sportina, ki v zadnjih letih posluje z izgubo, poročajo Finance.

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.