Svet24

Syndicate content
Updated: 3 hours 28 min ago

Slovensko zdravstvo pretresa nova afera

4 hours 16 min ago

ZZZS je lani zaradi napačno obračunanih storitev ali v nadzorih nepriznanih obračunov storitev zmanjšal svoje pogodbene obveznosti za 2,3 milijona evrov in zahteval vračilo finančne škode v vrednosti skoraj 54 tisočakov. Na ministrstvu pacientom, ki bi odkrili nepravilnosti, svetujejo tudi prijavo na pristojne organe.

Več na Svet24.si

Challe Salle vrača udarec, Zlatko z novim ultimatom

4 hours 21 min ago

V zadnjih dneh javno odmeva spor med znanima slovenskima raperjema Zlatkom in Challetom Salletom. Spopad med njima se je razplamtel, ko je Zlatko v pesmi "Klepec laže" Challetu očital več obtožb, med drugim tudi nadlegovanje mladoletnic in nasilje nad partnerko. Slednji je na te obtožbe odgovoril s pesmijo "TATA".

Več na Svet24.si

V trajnostno in varčno prihodnost s sončno elektrarno

4 hours 41 min ago

Sonce je neskončen vir energije, ki lahko bistveno pripomore k zmanjšanju stroškov za električno energijo in varovanju okolja. Z rešitvami, ki jih ponuja GEN-I Sonce, lahko vsakdo prispeva k zeleni prihodnosti, hkrati pa uživa v občutnih finančnih prihrankih, ki jih ustvarja z lastno sončno elektrarno.

Več na Svet24.si

Video: Nosečnico po potapljanju na trebuhu čakalo presenečenje, naenkrat sta bila dva "dojenčka"

4 hours 47 min ago

Nosečnica, ki je uživala v morskih radostih, zagotovo ni pričakovala, da bo posnetek njenega potapljanja postal viralen.

Več na Svet24.si

Vročinski val v zaporu v Trstu zanetil upor; osem poškodovanih

4 hours 55 min ago

V zaporu Ernesto Mari v Trstu je sinoči prišlo do upora zapornikov, v katerem je bilo skupno poškodovanih osem ljudi. Zaporniki so protestirali zaradi prenatrpanosti objekta in slabih razmer za bivanje, ki jih je še poslabšal vročinski val. Na koncu so zaporniki sprejeli mediacijo, razmere so se do jutra umirile.

Več na Svet24.si

Rusija načrtovala umor šefa nemškega orožarskega podjetja Rheinmetall

5 hours 14 min ago

Ameriška obveščevalna služba je v začetku leta odkrila, da Moskva načrtuje umor Armina Pappergerja, izvršnega direktorja nemškega podjetja Rheinmetall, ki za Ukrajino proizvaja topniške izstrelke in vojaška vozila.

Več na Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih kozorogov v naravo

5 hours 17 min ago

ZOO Ljubljana se je pridružil mednarodnemu naravovarstvenemu projektu in prvič v svoji zgodovini v naravo izpustil potomce svojih živali z namenom povečanja obstoječe populacije alpskih kozorogov v gorovju Visoke Ture.

Več na Svet24.si

Trebnje: 21-letnik pod vplivom mamil pretepel partnerko in pobegnil z avtom

5 hours 34 min ago

Osumljeni je sicer že dlje časa psihično in fizično teroriziral svojo partnerko in jo tudi v preteklosti že poškodoval.

Več na Svet24.si

Puntarski kmetje bodo na cesti Britof-Hotemaže odstranili prometne znake

5 hours 54 min ago

Prometna ureditev na novi cestni povezavi Britof-Hotemaže, ki prepoveduje vožnjo s kmetijsko mehanizacijo, je med kmeti povzročila veliko nezadovoljstva. V združenju Kmečka iniciativa, kjer prepoved ocenjujejo kot nezakonito in nepravično, so zato za danes dopoldne napovedali odstranitev znakov, ki jih bodo nesli na ministrstvo za infrastrukturo.

Več na Svet24.si

Na avtocesti pri Podlehniku v celoti pogorel BMW, škode je za 15 tisočakov

6 hours 12 min ago

37-letna voznica je med vožnjo nenadoma opazila dim izpod pokrova motorja ...

Več na Svet24.si

Skokovit dvig temperatur morja ob Jadranski obali, izdano tudi rdeče opozorilo

6 hours 16 min ago

Hrvaška je zaradi visokih temperatur tako kot v četrtek tudi danes v rdečem, vročinski val pa ne bo popustil niti v soboto.

Več na Svet24.si

Golob napovedal, da bo Slovenija podvojila število vojakov na Kosovu

6 hours 37 min ago

Premier Robert Golob je ob koncu vrha zveze Nato v Washingtonu povedal, da bo Slovenija v prihodnjem letu podvojila število pripadnikov Slovenske vojske v misiji zveze Nato na Kosovu. Dodal je, da v regiji Zahodnega Balkana prihaja do krepitve prisotnosti zavezništva na pobudo predsednika ZDA Joeja Bidna, ki to regijo dobro pozna.

Več na Svet24.si

Kim Kardashian za mladosten videz uporabljala lososovo spermo

6 hours 45 min ago

Kim Kardashian je znana po tem, da resno jemlje preizkušanje novih tretmajev proti staranju. V zadnji epizodi serije "The Kardashians", ki je bila izdana na Hulu 11. julija, je 43-letna ustanoviteljica blagovne znamke Skims razkrila svoj zadnji nenavaden poskus za ohranjanje mladostnega videza.

Več na Svet24.si

V Ribnici delavec padel s strehe in se huje poškodoval

6 hours 58 min ago

Nesrečnik je stopil na del, ki se je pod njegovo težo vdrl ...

Več na Svet24.si

Goran napadel Igorja, ker naj bi prodajal špricane mandarine, zdaj mora plačati kazen

7 hours 5 min ago

Goran je bil spoznan za krivega in obsojen, ker je fizično napadel prodajalca mandarin iz Neretve, češ da so bile poškropljene s pesticidi.

Več na Svet24.si

Covid-19 po svetu še vedno vzame 1700 življenj na teden

7 hours 9 min ago

Zaradi covida-19 po svetu še vedno umre 1700 ljudi na teden, je v četrtek sporočila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). Njen generalni direktor Tedros Adhanom Ghebreyesus je ogrožene skupine prebivalstva pozval k cepljenju, saj se obseg tega zmanjšuje.

Več na Svet24.si

Video: Biden Zelenskega predstavil kot predsednika Putina, svojo podpredsednico zamenjal s Trumpom

7 hours 33 min ago

Predsednik ZDA Joe Biden je na svoji prvi novinarski konferenci po televizijskem soočenju z Donaldom Trumpom zavračal ugibanja o sposobnosti za opravljanje svojega dela. Na novinarski konferenci po koncu vrha zveze Nato v Washingtonu je vztrajal, da je še vedno najboljši kandidat za zmago nad Trumpom, pri čemer pa znova ni šlo brez spodrsljajev.

Več na Svet24.si

80-letna Frančiška je odšla v neznano

8 hours 5 min ago

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani Frančiški Kralj, policisti naprošajo, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali PP Domžale na (01) 724 65 80 oz. pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Več na Svet24.si

Zaradi smrtonosne bakterije iz prodaje umaknili priljubljene izdelke

8 hours 8 min ago

Če v teh dneh dopustujete pri naših sosedih in se vam je zaluštalo sendviča, previdno. Zaradi možne prisotnosti nevarnih bakterij je ena od trgovskih verig odpoklicala več živilskih izdelkov.

Več na Svet24.si

Foto: Cesta vzela še eno življenje

8 hours 52 min ago

V prometni nesreči, ki se je pripetila danes okrog 16.30 v naselju Stara Nova vas, je umrl 67-letni voznik osebnega vozila, so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota.

Več na Svet24.si

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.